Zoek een voorstelling

Oxygen – a Jennifer Romen Production - Delusion

Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap ‘Oxygen’ indruk maakt met visueel werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies.

Als urban dansmaker volgt ze een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakte furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docent. Ze heeft een grote achterban, vooral van mensen die nauwelijks naar het theater gaan. Met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling ‘Delusion’ bestormt ze de grote zalen. Hiermee komt haar wens uit om langere werken te creëren en om de lijn met haar al bestaande publiek door te zetten naar het theater. Met maar liefst 46 voorstellingen in heel Nederland onderstreept dit de behoefte aan haar werk.

‘Delusion’ wordt een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat het publiek door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been zet en hen meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt. ‘Delusion’ gaat op 16 januari 2023 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht in première.

—-

Creatives
Staging/Choreografie: Jennifer Romen | Muziek: Subp Yoa

Quotes Juryleden NBC World of Dance
Ne-Yo: “Wat wij gezien hebben was bewegende kunst, geweldig!”

Jennifer Lopez: “Ik voelde hoe je wilde dat iedereen elke beweging goed zou doen. Jij was de maestro van het orkest en het werkte perfect.” Ze zei dat het dat soort hart, liefde, passie en leiderschap nodig heeft en dat ze op het einde met de choreograaf Jennifer Romen wel kon huilen omdat het zo mooi was. “Het was perfectie!”

Derek Hough: “Het optreden van Oxygen was met zoveel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal.”

Kenmerken/Thematiek
Licht, Illusie, Dans, Urban, Hiphop, Contemporary/hedendaags

Duur voorstelling
Eerste stuk circa 30 minuten | Tweede stuk circa 25 minuten | PAUZE | Derde stuk circa 35 minuten

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Instagram Facebook

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Plaats Locatie Kassa Kaarten

Video