Zoek een voorstelling

Muza Valiaddinzade Piano Recital

Muza is geboren in Azerbeidzjan. Al op jonge leeftijd is bij Muza de liefde voor muziek en vooral voor de piano ontstaan. Op vijfjarige leeftijd is ze begonnen met muzieklessen op de plaatselijke muziekschool. Al snel wordt duidelijk dat Muza een bovengemiddeld talent bezit. Op haar twaalfde speelde ze al mee met het Filharmonisch Orkest van Azerbeidzjan. Op een groot muziekconcours in Azerbeidzjan won zij de eerste prijs. Hierna volgde een door de overheid aangeboden studie op het conservatorium, iets wat alleen de grootste talenten ten deel valt.

In 2010 besluit de familie te verhuizen naar Oekraïne. Het gezin van Muza houd veel van dit land en ze hebben er ook andere familieleden wonen. Enige tijd is Muza haar studie in Azerbeidzjan blijven volgen, maar dat was uiteindelijk niet meer op te brengen. Daarom heeft ze de beslissing genomen om haar Master in de Oekraïne – op het conservatorium van Odessa - af te maken. Het leven is mooi en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Tot februari 2022. De Russen vallen aan meerdere kanten buurland Oekraïne binnen. Er blijft niets anders over dan te vluchten naar het westen. Muza en haar familie worden uiteindelijk opgevangen in Gorinchem.

Hier begint voor Muza een nieuw verhaal. Via een plaatselijke pastoor speelt Muza op een avond van het Leger des Heils waar inwoners van Gorinchem en gevluchte Oekraïners samen komen. Het pianospel van Muza maakt diepe indruk. Via de pastoor komt er contact met een plaatselijke muziekwinkel en daar wordt gevraagd of er wellicht een piano beschikbaar zou zijn voor Muza om zo te kunnen blijven spelen. Die piano komt er en wordt ook nog eens in het huis gezet waar Muza en haar familie worden opgevangen. Helaas bleken de buren niet gecharmeerd. De moeder van Muza, ook meegevlucht naar Nederland, krijgt door alle spanningen last van haar gezondheid en gaat naar een huisarts. Toevallig kent die huisarts ook Ruud de Graaf. Die neemt contact op met Theater Peeriscoop. Fred Delfgaauw en Monique Masolijn stellen direct het theater beschikbaar voor Muza om daar te kunnen spelen. En dat is de start van het idee om Muza, deze jonge, uiterst getalenteerde pianiste, te presenteren aan de Nederlandse theaters en hun publiek.

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Plaats Locatie Kassa Kaarten

Video