Zoek een voorstelling

Checkpoint Charlie

Een musical over de muur die hen verdeelt én verbindt

Op 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht verdeeld door prikkeldraad. In de nieuwe Nederlandse musical ‘Checkpoint Charlie’, met liedteksten van Stef Bos, volgen we Berlijners die van de ene op de andere dag vrienden en familie, kansen en mogelijkheden moeten missen, omdat ze niet meer welkom zijn in de andere helft van hun stad.

De droom van de zangeres die op doorbreken staat, spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad, terwijl de groenteman, haar vader, zijn waar verkoopt zoals altijd; hij is tevreden in de DDR. De slenterende grenswachter die helpt om het prikkeldraad te veranderen in beton begrijpt eigenlijk niet wat hij hier doet. Hij praat met de oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur. Die andere kant van de muur: het westen, waar ook niet iedereen tevreden is. Want wat als je bent opgegroeid in het oosten, je je moeder moet missen en je hebt een man, een ambitieuze fotograaf, die niets van dit gemis begrijpt?

En daar, bij het checkpoint, staat de Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet de mensen die op ‘prikkeldraadzondag’ wakker zijn geworden in een parallelle wereld. Hij ziet ze in het duister tasten, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur. De muur die hen verdeelt én verbindt.

————-

Cast
Linda Verstraten, Sanne den Besten, Wim van den Driessche, Jeffrey Italiaander, Job Bovelander,
Marleen van der Loo, Pieter van Nieuwenhuyze, Alex van Bergen

Creatives
Fons van Rongen: regie
Stef Bos: liedteksten
Helmer Kant: muziek
Fleur van Greuningen: dialogen
Dinne van Rongen-Groothuis: staging
Eric van der Palen: decorontwerp
Wannes van der Veer: lichtontwerp
Sanne Oostervink: kostuumontwerp

Producent
Goedemorgen Theaterproducties

Pauze NEE

Duur voorstelling +/- 90-100 minuten

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Instagram Facebook

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Plaats Locatie Kassa Kaarten

Video