Zoek een voorstelling

Woodstock The Story

50th Anniversary Tour

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Drie dagen Peace, Love & Music in een eigenzinnige theatervoorstelling van bijna drie uur.

Drie dagen in drie uur
Het legendarische Amerikaanse ‘Woodstock Music & Art Festival’ in 1969 was het hoogtepunt van de flowerpower en de hippiecultuur. Woodstock the Story neemt de bezoeker mee naar dit roemruchte festival. Theaterscènes, beelden, de gepassioneerde live-band, geweldige muziek en ontwapenende humor geven een oprecht flowerpower-gevoel. Een unieke belevenis van bijna drie uur, met de beste nummers van de beste bands die tijdens de ‘Three Days of Peace & Music’ optraden.

De 9-koppige cast verandert het theater in een festivalterrein en laat je met overgave de muziek beleven van onder anderen The Who, Santana, Melanie, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Sly & The Family Stone, Jefferson Airplane, Crosby Stills & Nash, Creedence Clearwater Revival en vele anderen.

So, what’s the story?
Woodstock the Story verhaalt het gevoel van een generatie; van artiesten en bezoekers die natuurlijk geen idee hadden dat ze op dat moment (muziek)geschiedenis aan het schrijven waren. De voorstelling laat het je beleven en voelen: de idealen, ideologieën, wensen, dromen; de tegenstellingen in de samenleving en de daaruit voortvloeiende protestsongs. Op de stoelen mensen: ook na vijftig jaar is positieve tegencultuur nog onverminderd noodzakelijk!

ACHTERGROND

Woodstock ’69
Bijna een half miljoen mensen maakten de pelgrimstocht in augustus 1969 naar een weiland van 2,4 vierkante kilometer, beschikbaar gesteld door boer Max Yasgur in Bethel, New York. Het kleine dorpje transformeerde daarmee – een weekend lang – in de op één na grootste stad van de staat. De line-up van het festival omvatte 32 bands en solo-artiesten, waarvan sommigen nog aan het begin van een beroemde (of roemruchte) carrière stonden. Samen maakten zij de Woodstock Music & Art Fair tot een mythe: het werd het beroemdste rockfestival aller tijden, dat tot op de dag van vandaag als de moeder van alle festivals geldt. Het festival waar iedereen bij had willen zijn; de muziek, feiten en fabels hebben miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd.

Peace, love, music

Op het festival werden de hippiedromen van harmonie, liefde, vrede en gemeenschap voor drie dagen werkelijkheid. Organisatorisch was het een totale nachtmerrie: de hekken gingen plat, inkomsten bleven achter, verkeersopstoppingen, bijna catastrofaal gebrek aan voedsel en water (drugs was er wel voldoende) en uren van regen.

Het leger moest er aan te pas komen om voedsel en artiesten in te vliegen. Ondanks de enorme toestroom en de organisatorische tegenslagen verliep het festival vreedzaam en rustig - nagenoeg zonder incidenten: Three days of Peace & Music. En over wat er allemaal wel en niet op Woodstock plaatsvond… daarover tot op de dag van vandaag nog sappige verhalen, mythen en sagen!

Woodstock the Story brengt de tijdsgeest en sfeer van deze generatie - en de geweldige muziek van dit uitzonderlijke festival - naar het heden, in een krachtige voorstelling.

In the end, it’s all about the music. De geweldige nummers die zoveel mensen inspireren - inclusief onszelf. We hebben ons uiterste best gedaan om een mooie voorstelling te maken. Geen poppenkast of tierelantijnen, maar rechtstreeks van (en hopelijk naar) het hart.

Gepassioneerde live-band, geweldige muziek en een oprecht flowerpower-gevoel, drie uur met de beste nummers van de beste bands van het legendarische festival. Ervaar flower power ...

Peace, Love & Music!


Cast
Martin van der Starre (zang) | Thomas Meeuwis (zang/gitaar) | Muriel te Loo (zang) Laurens ten Den (acteur, regie) | Matthijs van Noort (toetsen, MD) | Kobus Groen (bas) | Tim Beudel (drums) | Door Raeymaekers (percussie) | David Aferiat (gitaar)


Creatives
Regie: Laurens ten Den | Muzikaal leider: Matthijs van Noort

Quote(s) uit recensie(s)

“De muziek was geweldig, de muzikanten steengoed, de show goed: maar ze zijn er buitengewoon in geslaagd de tijdgeest, het gevoel van de tijd neer te zetten.” (Bezoekster van het originele Woodstock ‘69)

“Begeisternd: die grandiosen holländischen und belgischen Interpreten, allen voran Rocksänger Martin van der Starre, dessen Leistungen die Originale Joe Cocker und John Fogerty fast vergessen lassen. Ebenso stark: die ausdrucksstarke Muriel te Loo, die „als” Janis Joplin und Joan Baez unnachahmlich überzeugt.” (Good Times Magazine, DE)

“Woodstock The Story is een energiek rockconcert met eerlijke emotie, humor en passie die je bij je kladden grijpt, onder je huid kruipt en niet meer los laat. Een intrigerende, muzikale 2,5 uur durende tijdreis…” (online recensie AltCountryForum)

“Theaterbeleving van het hoogste niveau” (Nieuwe Meerbode)

Enkele publieksreacties (NL)
“Topzangers en topmuzikanten! Van ons mocht het echt 3 dagen duren…. We hebben genoten!”

“Waanzinnige performance vanavond in Gouda gehoord en gezien. Opzwepende en tranentrekkende nummers van Woodstock. Keeping the dream and the music alive!”

“Spectaculaire show. origineel programma, theater en fantastische band”

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter

Video