Zoek een voorstelling

PAAZ

Naar het boek van Myrthe van der Meer

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil, kan dan toch geen probleem zijn?
Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses. Een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.

PAAZ is een solovoorstelling vol humor, die de donkere kant van de psychiatrie echter niet schuwt. Actrice en cabaretière Yora Rienstra speelt de rol van Emma.

Cast

Yora Rienstra

Creatives

Regie Benno Hoogveld | Script Inge Ipenburg | Licht Mike den Ottolander

Quotes boek

“Ademloos gelezen. Zoals J.J. Voskuil met zijn romancyclus Het bureau het kantoorleven heeft vastgelegd, zo nauwgezet registreert Van der Meer de praktijk van een psychiatrisch ziekenhuis.” - Wim Brands, VPRO Boeken
“Net PAAZ van Myrthe van der Meer gelezen. In al zijn complexheid een schitterend verhelderend boek! Genoten!” – Simon Keizer (Nick & Simon)
“Openhartig en met humor schetst Van der Meer hoe het toegaat op een gesloten afdeling.” – Ranne Hovius, Volkskrant (vier sterren)
“Diep ontroerend boek, vol prachtige observaties” – Psychologie Magazine

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter

Relevante voorstellingen

Mischien zijn deze voorstellingen ook interessant voor u?