Zoek een voorstelling

Ciske de Rat - de Musical

Danny de Munk neemt afscheid van Ciske

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

In 1984 stal Danny de Munk als Ciske de Rat de harten van het Nederlandse publiek. Meer dan twee miljoen bezoekers zagen destijds de film. In 2007 ging de gelijknamige musical in première, in aanwezigheid van toenmalig Koningin Beatrix. De voorstelling werd juichend ontvangen door publiek en pers en beleefde vervolgens een triomftocht van 2,5 jaar langs de Nederlandse theaters. De musical werd onderscheiden met maar liefst
7 Musical Awards.

Komend seizoen kruipt Danny de Munk nog eenmaal in de huid van Ciske. Hiermee neemt hij afscheid van de rol van zijn leven, in een volledig nieuwe productie van de musical.

Ciske de Rat - de Musical is een voorstelling die niet alleen het filmverhaal doet herleven,
maar ook laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. En uiteraard de klassieker
‘Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen’ bevat.

Ciske is een Amsterdams straatschoffie. Zijn vader werkt op zee en zijn moeder (Ellen Evers) laat Ciske ’s avonds werken in een café. Wanneer zijn vader onverwachts de liefde vindt bij Tante Jans (Brigitte Nijman) lijkt Ciske eindelijk een moederfiguur in zijn leven te krijgen. Maar dan slaat het noodlot toe. Als Ciske’s beste vriend overlijdt en zijn moeder dat belachelijk maakt, brengt Ciske haar in een vlaag van woede om het leven. Als volwassen man moet Cis leren te leven met die schuld en een manier vinden om een tweede kans in het leven te krijgen. Zal hij ooit de liefde vinden en durven te omarmen?

Het verhaal van de musical is gebaseerd op de complete trilogie van Piet Bakker en omvat - in een bewerking van André Breedland en Maurice Wijnen - ook periodes uit de boeken Ciske Groeit Op en Cis De Man. Henny Vrienten componeerde de meeslepende muziek en André Breedland schreef het script. Paul Eenens, eerder verantwoordelijk voor de oorspronkelijke productie, ontwikkelt een geheel nieuwe regie. Voor de eveneens nieuwe choreografie
tekent Daan Wijnands.

De tijdloze en ontroerende oer-Hollandse musical over het jochie met zijn brutale streken en hart van goud is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in hartje Amsterdam. Daarna maakt de voorstelling een tournee langs de grotere theaters in Nederland.

Cast

Met o.a. Danny de Munk, Brigitte Nijman en Ellen Evers

Creatives
Ciske de Rat is een oorspronkelijk Nederlandse musical. De muziek is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar). Script en liedteksten zijn van de hand van André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie. Paul Eenens (o.a. 3 Musketiers, Sunset Boulevard, Petticoat) tekent voor de regie.

Pers

DE MUNK LAAT NOG ÉÉN KEER TRANEN OPWELLEN IN CISKE
TROUW

*****
DE RAT STEELT HARTEN
TELEGRAAF

****
OOK BIJ HET WEERZIEN IS CISKE DE RAT HARTVERWARMEND
DE VOLKSKRANT

****
OOK NIEUWE CISKE PAKT DE ZAAL COMPLEET IN
AD

****

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter

Video

Relevante voorstellingen

Mischien zijn deze voorstellingen ook interessant voor u?