Zoek een voorstelling

Abafazi

African Sunset

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Vrouwelijke drum and Marimba band

In 2014 veroverde Abafazi met groot succes de Nederlandse theaters met hun hartverwarmende show. Nu komen ze terug met een nieuw en wederom spectaculair programma.

Stilzitten is geen optie! De meeslepende Afrikaanse ritmes en melodieën kun je onmogelijk negeren, en tal van dansstijlen passeren de revue. Maar niet alleen daarom. Terwijl de herkenbare Afrikaanse klanken zich langzaam opbouwen, word je gevraagd vanuit je stoel mee te doen in de voorstelling, om zo de Afrikaanse ritmes zelf te ervaren. In de voorstelling word een aantal bijzondere traditionele instrumenten gebruikt, zoals de icolongo (een soort fluit), de uhadi, (een snaarinstrument) en de mbirra (een tokkelinstrument). Deze staan garant voor prachtige, authentieke klanken van het Afrikaanse continent.

Abafazi komt uit het Zulu en betekent letterlijk ‘vrouwen’. De acht dames van Abafazi nemen u mee op reis. Een reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. De Afrikaanse drum, de marimba en hun stem zijn de basisinstrumenten. Van oudsher is de Afrikaanse drum een vooral door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke abafazi zetten dat stereotype beeld op zijn kop.

In Afrika groeit men op met samenzang. Dat zal dus ook in deze energieke voorstelling niet ontbreken. Naast de traditionele muziek ook de nodige nummers die het gemaakt heeft tot in de internationale arena, hits van Miriam Makeba en Brenda Fassie passeren de revue, afgewisseld met indrukwekkende drum- en danspartijen en natuurlijk wordt er ook a capella gezongen. Een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter

Video

Relevante voorstellingen

Mischien zijn deze voorstellingen ook interessant voor u?